péntek, június 26, 2009

Pöttyösen szép az élet!


...kipöttyöztük a gyerekszobát!

Pizzaparti barátokkal...

hétfő, június 22, 2009

Egy kedves, vidám, egyszerű, őszinte dal a szülésről...













Ikonvázlatok

kicsi és nagy hajóépítőim

szombat, június 20, 2009

Nagy gondban vagyok... :( sajnos a költözés óta nem találom az Ukulele illusztrációimat, pedig nagy örömömre a Virtuartnet galéria felkért, hogy szerepeljek az oldalukon az Ukulele verseskönyvvel.
Ez igazán nagy megtiszteltetés számomra, különösen arra való tekintettel, hogy a gyereksarokban szereplő, beválogatott mesekönyveket számomra kedves, tehetséges illusztrátorok illusztrálták.
Szegedi Katalin, Szalma Edit, Kállai Nagy Kriszta.


Keresem tovább és reménykedek, hogy nem tűnt el végérvényesen... :( és, hogy a galéria nem un bele a várakozásba.

füredi fürdő





Balatonfüreden május végén átadták a megújult, megszépült átépített partszakaszt, ahol kiépítettek egy fürdőzős szökőkutat is.

Áronom nagy örömére és a nagy melegre való tekintettel tegnap birtokba is vettük.

csütörtök, június 18, 2009

Andor egyre ügyesebben gyakorolja a pohárból való ivást, Áronom új hóbortja pedig, hogy újabban minden kéznél lévő edénybe, pohárba pelepisil...

Igen kedves olvasó a két történet összeért egy nyári délután.



Mivel ezt az eseményt nem szívesen illusztrálnám, ezért felteszem a múlt heti bibibabánkat.

szerda, június 17, 2009




Játékra hívott Tündérlátta.

A feladat 7 dolog összegyűjtése magamról…

Gondoltam legegyszerűbb ha lerajzolom, úgyis ebben a témában mozgok a legotthonosabban…

Tehát pont-pont vesszőcske készül már a fejecske…


Van szemem, amellyel legszívesebben minden pillanatot megőriznék az örökkévalóságnak… de mivel ez nem olyan egyszerű és sajnos a memóriám sem működik elég flottul, hogy fixálja a látottakat, ezért nagyon szeretek fotózni. Bármikor és bármit… Ritka az az alkalom amikor nem lóg fényképezőgép a nyakamban, de általában azt meg is megbánom. Nagyon ragaszkodom az emlékeimhez és emlékeim tárgyaihoz.


Van orrom amivel talán leginkább egy újszülött gyermek illatát szeretem beszippantani, de mivel ez viszonylag ritkán és rövid ideig adatik meg, beérem nagyobbacska gyerekeim mennyei csibe illatával, vagy az őszi avar, tavaszi szellő, ázott föld, egy kiadós nyári zápor, és az ünnepek illatának szimatolásával.
Néha mélyet szippantok a mellettem elhaladó emberek utáni levegőbe… :)

Van fülem amivel alvó szeretteim szuszogása és ütemes szívverése mellett legszívesebben a csendet hallgatom.

Van hajam ami sok mindentől égnek áll.


Van kezem, amivel leginkább fülcimpákat szeretek morzsolni, de alkalomadtán megragadom a ceruzát, agyagot, ásót és a főzőkanalat… Szeretem megérinteni a tárgyakat, érezni az anyagukat, végigsimítani kezem egy gyönyörű drapérián, bútoron. Múzeumőrök reszkessetek!



Van lelkem amelyben nevelgetem a hitemet, és ahol igyekszem rátalálni önmagamra.
… amelyet mélyen megérint egy-egy poros emléktöredék, a múltból előkerült lim-lom, kopott falak, málló vakolatok, leharcolt bútorok, egy csorba bögre, görbe villa amelyek rengeteg titkot rejtenek és a régmúltról mesélnek. Talán épp ezért, a ma tárgyait sem féltem túl, használom őket, így talán majd ők is mesélhetnek egyszer valakinek. (bánatom egy gyönyörű bútor amit letakargatnak csak, hogy ne kopjon, meg ugyanezen okból a nyakláncon nyakban lógó jegygyűrű) Jól érzem magam olyan holmik között amelyeknek már történetük van, még ha én épp nem is ismerem, …ócskapiac, turkáló kedvenc lelőhelyeim.

…végül pedig van szám ami sokszor olyankor is kinyílik mikor nem kellene, sokszor meg nem amikor pedig kellene és amivel ritkán sikerül kifejeznem mindazt ami bennem lapul…
…de talán ez nem is akkora baj, mert hála Istennek adatott más amivel kifejezhetem magam.... aztán persze legyen aki megfejti! :)

Továbbadva Zsuzsinak.

vasárnap, június 14, 2009

Esküvőn jártunk.



Beszámolóként lejegyezném Áronom meséjét amit a meghívót "olvasva" költött.


"Egyszer volt hol nem volt volt egyszer egy király és a lánya aki elveszett.
Jézus meggyógyította a grófuszt (grófi családról van szó) és grófusz megtalálta a királylányt."



Grófusz és grófuszné egybekelésének története képekben itt látható.

A vendégek családnevei azt hiszem sok mindenről árulkodnak:
Zichy, Mikes, Buda, Apor, Bethlen...

Öröm volt látni azt a rengeteg bocskaiba bújt férfiembert, és a sok elegáns lányt és asszonyt.

Legények rózsák közt.

Egy hétig nem volt nálunk a mobilnet, (de milyen jó volt!!!) igyekszem pótolni a lemaradást.

Lackfi-Lovasi koncert nagyon remek kikapcsolódásnak bizonylt! Megcsapott kamaszkorom szele! :)
Külön öröm, hogy csak lesétálunk a partra a gyerekek szaladgálhatnak, táncolhatnak (a színpadról még dicséretben is részesültek) este kényelmesen haza battyogunk a rajtunk csüngő álmos ámbár elégedett csemetékkel.

Gazdagabbak lettünk egy dedikált cd vel, és egy Apám kakasával, amit mindenkinek vidáman ajánlok!




szombat, június 06, 2009

Baráti családnál négy fiú után ma hajnalban megérkezett a vágyva vágyott hercegnő Emese.

Apa üzenete:
"A négy fiam után, ma hajnalban megszületett az első lányom, Emese! 2730 grammal akasztotta ki a mérleget, s 52 cm-es magasságból szemlélné a világot, ha fel tudna állni.
Baba, Mama jól van, a papát kicsit megviselte a szülés :-))))
Ákos"

Pár napra rá
egy másik családban három lányka után megszületett egy várva-várt kisherceg is; Márk.
Egy harmadik családban pedig a harmadik lányka Luca.
Egy negyedik család harmadik gyermekeként pedig Angéla, aki egy kicsit még csöpp, de annál nagyobb szeretet veszi körül.

Isten hozta a kis emberkéket a nagyvilágban!

péntek, június 05, 2009



Lackfi-Lovasi-Heidl koncert

Balatonfüred, Könyvhét

Június 8-án, 18 órától

Lackfi János oldala


A Jókai-napok négynapos programsorozata kezdődik meg pénteken Balatonfüreden; a "nagy mesemondóra" emlékező, tizennyolcadik alkalommal megrendezendő ünnepség díszvendége idén Debrecen városa lesz.

Pénteken 10 órakor az egykori Jókai-villa (ma múzeum) előtti obeliszknél három politikus mond köszöntőt. Ezt követően megnyitják a debreceni Ajtósi Dürer Egyesület képzőművészeti kiállítását a Kerektemplom Galériában.
A Jókai-napok különlegessége - a hagyományoknak megfelelően - a déli Jókai díszebéd, ahol az érdeklődőknek a Blaha étteremben (Blaha Lujza egykori villájában) a nagy író kedvenc ételeit szolgálják fel. Idén azonban bemutatkozik a "debreceni gasztronómia" is, azaz a cívis város, a Hajdúság jellegzetes étkeiből is lesz választék.
Pénteken délután nyitják meg a Kisfaludy Galériában Bokros László festőművész és Bokros Julianna keramikusművész kiállítását, a Blaha étterem teraszán pedig bemutatják Fábri Anna Hétköznapi élet Széchenyi István korában című könyvét. Ugyanitt ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Jókai napi könyvek hetedik kiadványával, Jókai Mór Debreceni idill című kötetével, amelyet a szerkesztő, Praznovszky Mihály irodalomtörténész mutat be.
Este a mólónál lévő Kisfaludy színpadon néptáncgála lesz, bemutatkozik például a számos díjjal kitüntetett Debreceni Népi Együttes a Tiszántúli betyárok című műsorával.
Szombaton a Koloska-völgyben egész nap kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők; balatonfüredi és debreceni művészeti csoportok mutatkoznak be, illetve főzőversenyt is rendeznek. A Hotel Silver Resort konferenciatermében tartják szombaton délután az Alföld című irodalmi folyóirat bemutatóját: a lapot Aczél Géza főszerkesztő mutatja be, a díszvendég Szilágyi István Kossuth-díjas író lesz. Jelen lesz vendégként Angyalosi Gergely Széchenyi-díjas író is, a beszélgetést pedig Budai Katalin kritikus, szerkesztő vezeti.
Ugyancsak a Hotel Silver Resortban tartják a Prima Primissima-díjas Korzenszky Richárd tihanyi bencés perjel interjúkötetének a bemutatóját is; a könyvet méltatja és a szerzővel beszélget Cs. Varga István professzor, irodalomtörténész. Szombaton este a Kisfaludy színpadon a Debreceni Dixieland Jazz Band ad koncertet.
A Jókai-napok gazdag programsorozata a vasárnapi EP-választás miatt hétfőn folytatódik, s ekkor a Hotel Silver Resortban irodalmi délutánt tartanak; Praznovszky Mihály irodalomtörténész Múlt ifjúság tündér taván címmel, Vajda János szerelmes verseiből állított össze kötetet, beszélgetőtársa Kelecsényi László író lesz. Ugyanitt mutatják be a Füreden megjelenő Tempevölgy című irodalmi folyóirat 2. számát. A Kisfaludy színpadon este irodalmi, kulturális program lesz, műsort ad Lackfi János és Lovas András.


csütörtök, június 04, 2009


Új gazdára lelt ez a kerámia ikonom.
Nagyon örültem, hogy akkora sikere lett amekkora... kicsit féltem, hogy nem biztos keresztény berkekben lelkes fogadtatásra lel, (elnézést az érintettektől akik ezen felháborodnak) de kellemesen kellett csalódnom. Sőt! Még azt is hozzáfűzték, hogy kár, hogy a katolikus piacon nem találni ilyen igényes munkát! Nagyon jól esett a lelkemnek!

ITT látható még egy-két hasonló munkám.

A Kozma Lajos ösztöndíjat kerámia képek, papírporcelán kísérletekre nyertem. A nonfiguratív írott felületek mellett szeretném újra felvenni ezt a régi szálat is és anyagban tovább gondolni egy-két fejben már körvonalazódó ikon képét.




Ádám ma azt tervezte, hogy anyagbeszerző útra indul Pestre de az estét már velünk tölti.
Délután hívott, hogy az autót használhatatlanra törte, de hála Istennek neki nem lett semmi baja.
Most sikerült letenni a fiúkat, Andorral valami nincs rendben, nagyon kis vadóc, csíp, mar harap, visít, lehet fáj neki valami... alig tudtam elaltani.

szerda, június 03, 2009

Barátoknak készültek, végül a virágos lett a befutó...





Zongoramanók

Dolgozgatok egy régi mesén...

Ő Panka...



és az árnyékban fotózott, ezért nem színhelyes manók...


Talancsin és Boróka

Mopsz

Ezt a pályázatot kicsit későn találtam meg és még később rajzoltam rá... igaz már elkészült két hónapja, csak most sikerült odáig eljutnom, hogy feltegyem.











kedd, június 02, 2009