hétfő, május 11, 2009

könyvajánló

Nem is tudom, hogy tudnám jellemezni ezt a könyvet... fantasztikus élményt adott mind mondandójában, mind képi anyagában. Egy házépítés története, de annál sokkal több. Rengeteg hasznos tanácsot találtam benne reménybeli épülő otthonunkhoz amely egyenlőre még csak bennünk épülget, de a hasznosságán túl teljesen elvarázsolt, belelkesített, reményt adott, álmokat, inspirált az alkotásra, a cselekvő életre, felszabadított, bátorított, hogy mindezt három gyerekkel is lehet.
Számomra talán azért is volt annyira otthonos annyira megragadó ez a könyv mert gyerekkorom emlékmorzsái keltek új életre benne, a falakat befutó vadszőlő, mohás téglák, szabadon burjánzó természet, kerek terasz, kék-fehér csíkos bútorok...Ha valaki valami igazán különleges élményre vágyik, elvarázsolják a részletek, gyönyörű fotók, egy szépen öregedő fal látványa, mohás téglák, vasúti talpfák közt megbúvó apró virágok, gyerekek keze nyoma mindenütt, az otthon tűzhelyének melege. Akkor ajánlom ezt a könyvet.

Asszony és háza

avagy az én Toszkánám

Asszony és háza című Könyv borítója

Egy házépítés története, ahogyan én láttam. Az építész asszony, ahogyan a gyermekeim apja menet közben titulált. Én, mindennek az oka és okozója. Aki ezt az egészet kavarta. Azt, hogy odahagyjuk viszonylag jól bejáratott városi társasházi életünket, és falura költözzünk, házat építsünk.
A könyv főszereplője a ház maga, ahogyan kitalálódik, felépítődik, belakjuk, ellepjük. Ahogyan zajlunk benne, kutyák, macskák, gyerekek, barátok, tüzek, vizek, mesék, képek. És énekeljük közben a Mary Poppins kéményseprőjével: "I do what I like, and I like what I do" (Azt csinálom, amit szeretek, és azt szeretem, amit csinálok) (Petrik Adrien)



És most megjelent....

A másik kert

Petrik Adrienn

A másik kert című Könyv borítója

Megjelent az Otthon könyvek legújabb képes albuma:Petrik Adrien új könyve: A másik kert címmel.
A szerző a saját, nem túl kedvező adottságú kertjének kalandos történetét írja le. Az a szándéka, hogy megszerettesse olvasójával a természetet és a kertet, végigkalauzolva őt tavasztól őszig annak zegén-zugán. Több mint százfajta növényt határoz meg, melyek vagy kifürkészhetetlen okból nőnek a kertjében, vagy különös történet fűződik ültetésükhöz. A növények kavalkádja meseszéppé teszi a kertet az év minden szakában.
Ez a könyv is remek olvasmány több száz képpel, ötlettel, friss, fiatalos, ugyanakkor érett mondandóval, érzelmekkel és tapasztalatokkal, melyek túlmutatnak a kerten, bepillanthatunk a család nem mindennapi hétköznapjaiba is.



Kíváncsi vagyok rá nagyon! Jó lenne megrendelni, még hízelgéssel egybekötve egyeztetek férjjel...





3 megjegyzés:

L. M. Zsuzsi írta...

Marcsi, bibííí, nekem ma hozta meg a futár!!! :-P Megéri!! Majdnem elmentem a zírónőhöz dedikálni, de sajnos temetésre megyek ehelyett. Pedig megnéztem volna élőben... de a könyvvel /ekkel is megelégszem.

dreschma írta...

Lassan nekem is meg kell érkezzen! :)
Aztán lőttek a munkának! :)

Lipodresch írta...

...no ma nekem is megjött a csomag... nesze neked bélyeg....