vasárnap, május 03, 2009

Andor egy éves



2008 május 2-án reggel bementünk a szokásos ctg vizsgálatra a kórházba, ami úgy mint addig mindig, semmiféle fájástevékenységet nem mutatott, pedig ahogy a vizsgálat felfedte már igencsak útrakészen volt kiskislegény.

Mivel nem szerettem volna sürgetni a dolgot, inkább elmentünk ikeázni hátha felgyorsulnak az események, de semmi nem történt azon kívül, hogy jól belakmároztunk a szülés közbeni éhhaláltól való félelmünkben.



Este észrevettem valami enyhe rendszeres fájásfélét amit apával mérni kezdtünk és kiderült, hogy bizony 5 percenként ismétlődnek. Telefonos segítséget kértünk kedves doktorbácsinktól, majd hívtuk a szülésznőt, hogy indulhat vissza... nem volt nagy kedve, felajánlottam, hogy otthon is maradhat de végül csak összeszedte magát és bejött ő is.

Lezuhanyoztam , összepakoltuk a maradékot, apaholmi, elemózsia, majd a kocsi orrát a nagy igyekezetben letépve elindultunk a nagy útra. Befészkeltem magam a vágyva vágyott kádba, gyertyát gyújtottunk és elmerültünk az események forgatagában. Csodálatos két órát töltöttünk így együtt békében háborítatlanul.

Végül hajnali egy óra után 19 perccel megszületett (partra úszott) Lipovszky Andor Fülöp vizipocok.



















A hasamra tették, nem sírt csak nézelődött, pár perc után elkezdett nyöszörögni mert fázott akkor meleg vizet zuhanyoztunk rá ettől megnyugodott. Egy idő után apa elvágta a köldökzsinórt. Andort lefürdették, megmérték. 3410 gramm és 57 centi volt. Lefeküdtünk az ágyra apával és babával kibővült (igaz kicsit hiányos) családként szopizni, összebújni, puszilgatni, szeretgetni egymást így töltöttünk vagy másfél békés órát.


Remélem átélhetem még ezt a csodát az életben...





















Lipovszky család
Marcsi, Ádám, Áron, Andor

2008 május 3





Köszönjük a születésnapi köszöntőket!

Sajnos kommentként nem tudok válaszolni továbbra sem!

Marcsi és a legények

3 megjegyzés:

Judit írta...

Nagyon boldog szülinapot kívánunk a nagyfiadnak! (kisebbik nagyfiadnak :-D) Rini és szülei : Judit és András (anno téjé a babanetről)

Ercsi írta...

Nagyon boldog szülinapot kívánok az EGY ÉVES Kislegénynek!!! :)

Lipodresch írta...

Köszönjük a születésnapi köszöntőket! :)

Marcsi és a legények